Bieden vanaf € 375.000,-

Ben jij ontzettend dol op authentieke, monumentale panden met veel karakter? Word verliefd op dit 17e eeuwse stadshuis! Gelegen in het gezellige centrum van Leiden met de restaurantjes en cafés naast de deur, kun je echt genieten van het bruisende Leidse stadsleven!

Bij binnenkomst zal het je direct opvallen; het glas in lood raam boven de voordeur en de marmeren vloer. Door het hele pand zal je diverse historische details aantreffen zoals deze. In de gezellige woonkamer tref je bijvoorbeeld antieke plavuizen, een balkenplafond en een open haard aan. Achter de woonkamer is de uitgebouwde keuken met granito vloer en aanrecht. In de kookschouw kun je weer een historisch element terugvinden, namelijk prachtige Delftsblauwe tegels. Je bent hier van alle gemakken voorzien, namelijk een gaskookplaat, oven en vaatwasser. De keuken bevindt zich tussen de woonkamer en knusse badkamer in. Beide kun je afsluiten met een tussendeur. De badkamer beschikt over een hangend toilet, douche, wastafel en wasmachineaansluiting.

Je bereikt de eerste verdieping middels de antieke spiltrap in de hal. Zowel de eerste als tweede etage hebben een prachtige eikenhouten vloer. Op de eerste etage zijn er twee ruime slaapkamers aanwezig waarvan één met een stijlvolle kastenwand en wastafel.

De zolderkamer mag je zeker niet vergeten! Dit is een grote ruimte over de gehele lengte van het huis. Door de velux dakramen heb je veel licht en daarnaast is er nog een extra wastafel aanwezig. U kunt hier gemakkelijk twee slaapkamers van maken.

Je kunt bijna de hele dag genieten van de zon, want de binnentuin ligt op het zuiden. Deze is vijf meter diep en drie meter breed. Hier kun je heerlijk alleen tot rust komen of samen met je gasten buiten dineren. Ga je er liever op uit? Lopend kun je de hele binnenstad van Leiden verkennen en met de fiets ben je binnen zes minuten bij het Centraal Station.

Bijzonderheden:
– Woonoppervlakte: 90 m2
– Monumentaal pand, beschermd stadsgezicht
– Marmeren vloer in de hal
– Glas in lood raam boven voordeur
– Antieke plavuizen benedenverdieping, eikenhouten vloer boven
– Bouwjaar: 1610
– Achtertuin 15 m2 met zuidelijke ligging
– Ligging tuin: Zuid
– Dak: Zadeldak

Ten aanzien van de juistheid van de vermelde informatie kan door ons kantoor geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend.

Gebruiksoppervlakte wonen:
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Verkoper verteld!