“WILT U OOK TERUG NAAR OEGSTGEEST ?”
Deze woning staat in het gewilde ‘oude dorp’ in het karaktervolle lanengebied. Het is hier absoluut goed wonen en zeker in alle opzichten reuze gezellig.
Met een gevarieerd winkelaanbod om de hoek in de De Kempenaerstraat. Al vaker genoemd en geroemd zijn de prima scholen en het zeer actieve verenigingsleven.
Er zijn golf- en tennisbanen, hockey,- cricket,- korfbal- en voetbalvelden en een zwembad, een sporthal en een jachthaven; kortom er is keus te over.
Dat maakt het wonen hier zo extra aangenaam en prettig.

Terug naar deze woning.

Dit betreft een karakteristieke 30-erjaren HOEKWONING, de rechter-eindwoning uit een blok van 4.
Zeer typerend is hier met name de pannengedekte kap-constructie met zgn. ‘mansardedak’ met Tuile du Nord pannen,
ook wel ‘Monierpannen’ genoemd. Pure nostalgie, daarvoor staat deze kleine, vlakke dakpan met ronde wel.

Indeling als volgt;
via de zonnige voortuin met zit-terras op het oosten; daar is het goed toeven op het bankje voor de erker in de ochtend.
Dan de entree met luifel; inkomsthal met lange gang met plavuizenvloer en trapkast, modern betegeld toilet (vrijdragend wandcloset) met wasbakje.

Royale ruime en ca. 3 meter hoge lichte woonkamer met visgraat-parketvloer (op betonvloer), speelse erker aan voorzijde, een schouw met ‘sfeer-haard’ (gas) en openslaande deur naar achteren.
Hier komt u in de netjes verzorgde achtertuin met een flink betegeld terras, borderbakken en achterin een stenen berging.

De ruime keuken heeft een kleine aanbouw; ruime moderne L-vormige inrichting met oa. granieten werkbladen, alsmede diverse apparatuur en aansluiting wma.

Trap naar de 1e verdieping:
overloop met bergkast, grote slaapkamer aan voorzijde (voorheen 2) met een 3-raams dakkapel en diverse vaste kasten alsmede een wastafel;
aan de achterzijde de 2e royale slaapkamer met eveneens een 3-raams dakkapel.
Door de geknikte-kapconstructie zit er nog veel ‘verloren’ bergruimte achter de schuine kanten, met name aan de zijkant (plm. 60 cm. achter de doorgetrokken bouwmuur).

De moderne badkamer heeft een volledige betegeling; ligbad met een ‘instap-douche’ vzv. glazen spatwand; keramische wastafel, vrijdragend toilet en een handdoekradiator.

2e verdieping:
vanuit een tussenhalletje in de achterkamer is er een trap-opgang naar de zolder;
deze ruimte is groot genoeg om hier een grote of zonodig 2 kleinere kamers te maken; (trap laten ‘doordraaien’).

Er zijn hier vast nog veel meer details en bijzonderheden te vermelden, maar kom anders snel even een kijkje nemen bij dit leuke huis… en ontdek het zelf.

Huis komt uit langere bewoning; ouderdoms- materialen- en niet- bewoningsclausule van toepassing.

Dit huis staat op een heerlijke centrale plek in Oegstgeest.
De boodschappen haal je gewoon lopend, het Park De Leidsche Hout/Leiden liggen om de hoek, veel kinderen in de buurt en de jaarlijkse gezelligheid tijdens de traditionele 5 mei vrijmarkt voor de deur!”

Verkoper verteld!