ZekerVia Blog

LANGE RENTEVAST PERIODE? DENK AAN VERHUISREGELING!

LANGE RENTEVAST PERIODE? DENK AAN VERHUISREGELING!

Met de huidige lage rentestand is het vastzetten van de rente voor 20 of 30 jaar erg populair. Het is echter niet in alle gevallen voordeliger. Vooral huizenbezitters die gaan verhuizen kunnen nog wel eens bedrogen uitkomen.

Aantrekkelijk

Een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geeft, naast de nodige zekerheid, ook nog eens recht op een extra aantrekkelijk rentepercentage. Zeker met de huidige lage hypotheekrente is het zeer aantrekkelijk om deze rente voor een lange periode vast te zetten. Denk aan 20 of zelfs 30 jaar. Zo profiteert u jarenlang gegarandeerd van een lage hypotheekrente. Maar wat als u binnen de rentevaste periode wilt verhuizen en de nieuw aangekochte woning niet binnen de NHG normen valt? Dan komt u bedrogen uit. Op dat moment kunt u namelijk uw hypotheek niet meenemen en dient er een nieuwe hypotheek te worden afgesloten. Een korte(re) rentevaste periode was in dit geval aantrekkelijker geweest, omdat de rente dan vaak nóg lager is.

Onduidelijk

Het lastige van deze situatie is dat de verhuisregeling vaak onduidelijk is, waardoor de koper misleid wordt en niet in staat wordt gesteld een goede en weloverwogen keuze te maken. De Vereniging Eigen Huis (VEH) stelt dat banken en hypotheekverstrekkers meer moeten transparant zijn in de voorlichting over deze regeling en eist dat geldverstrekkers de NHG-beperking voor alle klanten schrapt. Volgens de vereniging gaat het om ongeveer 50 procent van alle hypotheken die sinds 2015 zijn afgesloten.

Sluit u binnenkort een hypotheek af, laat u goed voorlichten door een onafhankelijke adviseur. Verdiep u goed in alle voorwaarden en maak op basis daarvan een weloverwogen keuze.

Lees meer ›

Aflossen op uw hypotheek, is dat wel verstandig

Vorig jaar losten wij gemiddeld 16.000 euro af op onze hypotheek, dit jaar zijn wij van plan 12.000 euro af te gaan lossen. We worden allemaal gestimuleerd zoveel mogelijk af te lossen. Maar is dat wel verstandig? Kunnen we niet beter op een andere manier onze woonlasten verlagen?

Lees meer ›

U verkoopt uw huis. Zo gaat het een stuk sneller.

Uw ZekerVia makelaar doet er alles aan om uw huis zo gunstig mogelijk te verkopen. Wat kunt u zelf doen om de verkoop te versnellen? Loop de punten van deze checklist stelselmatig af voor een bezichtiging. Dan ziet u geen aandachtspunt meer over het hoofd.

Lees meer ›

Betrokkenheid, betrouwbaarheid, ervaring en vakkundigheid, dat maakt het verschil

De woningmarkt is sterk veranderd. Een woning verkoopt zichzelf niet zomaar meer op basis van een mooi plaatje. Het is tijd voor een nieuwe aanpak. Met nieuwe middelen. En met nieuw elan. ‘Tijden veranderen, en wij als makelaarskantoor ook. We zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot een full service kantoor op het gebied van dienstverlening bij verkoop en aankoop, huur en verhuur, hypotheken en verzekeringen, advies en consultancy. En wij als ZekerVia Makelaarsgroep blijven ons vernieuwen, om de verwachtingen van onze klanten te blijven overtreffen, zegt Sandor Losecaat van ZekerVia Losecaat NVM Makelaar in Oegstgeest.

De makelaar van de toekomst
De nieuwe woningmarkt vraagt om een makelaar met een nieuwe visie. ‘Elke klant is anders, elke opdracht puur persoonlijk. Makelen is mensenwerk! ‘Makelaar is een prachtig vak, dat draait om de balans tussen persoonlijke betrokkenheid, betrouwbaarheid, ervaring en vakkundigheid. Al sinds we in 1990 als ‘tweemanszaak’ begonnen, heb ik de toewijding om mijn klanten op een laagdrempelige, persoonlijke, maar altijd deskundige manier te begeleiden op weg naar hun droomhuis.’

Samen staan we sterk!
‘Mijn mening is dat niemand een woning en omgeving beter kent dan de eigenaar zelf. Als makelaar voegen we daar heel veel ervaring, expertise en een groot netwerk aan toe. Een huis (ver)kopen is dan ook echt teamwork! Samen staan we sterk!’ aldus Sandor Losecaat.

Lees meer ›