ZekerVia Blog

WONEN ALS GOD IN FRANKRIJK...

WONEN ALS GOD IN FRANKRIJK...

ROUGES GORGES 15
F-41400 MONTRICHARD,
LOIRE & CHER, Frankrijk

Gelegen in een oase van rust en rust. Onder architectuur ontworpen moderne familie villa, welke is gebouwd door de huidige eigenaren. Gebouwd in 1992 in Italiaanse stijl en met Franse charme.

Gelegen net ten noorden boven de stad met uitzicht over het Franse platteland en de stad Montrichard . Een middeleeuwse stad in het centrum van Frankrijk met het middeleeuwse kasteel uit de 11e eeuw. 10 minuten lopen van het stadscentrum en 3 minuten lopen (directe toegang) naar het oude koninklijke bos van Montrichard ('Foret Domainiale').

Een grote gemanierde, op het zuiden gelegen, beboste tuin met gazon, terras, verwarmd zwembad en een 'Truffel Orchard' met veel buitenruimte voor kinderen om te spelen.

Montrichard ligt in de 'Val-de-Loire', lokaal bekend als de 'Vallei der Koningen', en op 2 uur rijden van het centrum van Parijs en 1,5 uur per trein. Het gebied is de grootste UNESCO werelderfgoed ter wereld, bekend om zijn opmerkelijke landschappen, kastelen en wijngaarden.

Binnen 5 minuten van de villa zijn de steden Pontlevoy, met zijn 11e eeuwse abdij. En natuurlijk is Montrichard bekend om zijn middeleeuwse architectuur en de 11e eeuw 'Donjon'.
De renaissance kastelen van Amboise, Blois, Chenonceau, Cheverny, Loches en de stad Tours zijn allemaal op 15 tot 30 minuten rijafstand, evenals de wereldberoemde ZooParc de Beauval, de Romeinse ruïnes en de Troglodyte grotten in Bourre / Thesee, en de 11de eeuwse crypt in St.Aignan.

Montrichard biedt een grote keuze aan winkels en recreatieve voorzieningen, zoals een aquatische centrum, ballonvaart, kanoën en fietsen en natuurlijk een strand aan de rivier de Cher met restaurant en badmeester.

Er zijn een keuze uit internationale en franse scholen in de buurt en regelmatige treintrajecten van het lokale station maken het gemakkelijk om de stad en de internationale luchthavens van Tours, Nantes en Parijs te bereiken. De Atlantische Oceaan / Bretagne en de Franse Alpen zijn bereikbaar per trein, met inbegrip van het lokale skigebied van het Massif Centrale, op slechts 3,5 uur rijden.

Een must voor gezinnen, op zoek om weg te komen van de drukte van het dagelijks leven en daar dromen van leven in Frankrijk te vervullen.

LAND: +/- 5000 m² (gelegen op een zonnige zuidelijke helling met uitzicht op het dorp)
TUIN: Bosrijke tuin met een geplant 'Truffel' boomgaard
VILLA: onder Architectuur ontworpen en gebouwd in 1992 (gebruikte materialen van topkwaliteit)
Woon opp: 210 m²
KAMERS: 8

BEGANE GROND
- Woonkamer Eetkamer (50m²) met open haard met verwarmingskanalen rond het huis
- Volledig uitgeruste keuken
- ruime entree en hal
- toilet

Splitlevel:
- 2 ruime slaapkamers
- Kleedkamer
- kantoor/ studeerkamer
- Badkamer met toilet

EERSTE VERDIEPING
- 3 ruime slaapkamers
- Badkamer
- toilet

ZOLDER/ berg ruimte
Kelder en wijnkelder
Dubbele garage met grote oprijlaan en elektrische deuren en poort
Wasruimte

Verwarmd ZWEMBAD - (11m x 5m)

Verkorte omschrijving
Located in an oasis of peace and tranquillity. An architecturally designed and purpose built modern family Villa built by the current owners. Recently built in 1992 to a high standard with a taste of Italian style and French charm.

Situated just north above the town with views over the French countryside and the town of Montrichard (F-41400). A Medieval town in the centre of France with it’s 11th century Medieval castle. 10 minutes walk from the town centre and 3 minutes walk (direct access) to Montrichard’s old royal forest (‘Foret Domainiale’).

A large manicured south facing wooded garden with lawn, patio, heated swimming pool and a ‘Truffle Orchard’ with plenty of outdoor space for children to play.

Montrichard is situated in the ‘Val-de-Loire’, known locally as the ’Valley of the Kings’, and only 2 hours drive south from Central Paris and 1.5 hours by train. The area is the largest UNESCO World Heritage site in the World, recognised for its remarkable landscapes, chateaux and vineyards.

Within 5 minutes of the Villa are the towns of Pontlevoy, with its 11th century Abbey; And of course Montrichard well known for its Medieval architecture and 11th Century ‘Donjon”.

The Renaissance chateaux towns of Amboise, Blois, Chenonceau, Cheverny, Loches and the City of Tours are all within 15 to 30 minute driving distance as well as the World famous ZooParc de Beauval, the Roman ruins and Troglodyte caves at Bourre/Thesee, and the 11th century Crypt at St.Aignan.

Montrichard offers a large choice of shopping and leisure facilities, such as an Aquatic Centre, Ballooning, Canoeing and Cycling and of course a Beach on the River Cher with restaurant and Lifeguard facility.

A choice of International and French schools are located nearby and regular train services from the local station allows easy access to the city and international airports of Tours, Nantes and Paris . The Atlantic/Brittany coast and the French Alps can be accessed by train including the local ski area of the Massif Centrale only 3.5 hours drive.

A must for families, looking to get away from the hustle-and-bustle of daily life and fulfil there dreams of living inFrance.

LAND: +/- 5000 m2 (situated on a sunny south facing slope overlooking the village)
GARDEN: Wooded garden with a planted ‘Truffel' orchard
VILLA: Architect designed and built in 1992 (top quality materials used)
LIVEABLE SURFACE AREA: 210 m²
ROOMS: 8

GROUND FLOOR
- Living room Dining room (50m²) with open fireplace with heating ducts around the house
- Kitchen fully equipped
- Large entrance and hallway
- WC

MEZZANINE
- 2 Double bedrooms
- Dressing room
- Office
- Bathroom with WC

FIRST FLOOR
- 3 Double bedrooms
- Shower room
- WC

LOFT
CELLAR & WINE CELLAR
DOUBLE GARAGE with large driveway and electric doors and gate
WASHING & STORE ROOM

SWIMMING POOL - (11m x 5m) Heated

All fixtures and fittings are to a high standard.

Kenmerken:
Vraagprijs: € 470.000,- kk.
Aantal kamers: 8 kamers
Ligging: Rustieke omgeving
Woonoppervlakte: 210 m²
Bijzonderheden: Parkeergelegenheid, zwembad en berging
Perceeloppervlakte: ca. 5.000 m²

Voor meer info neem contact op met Losecaat NVM makelaar te Oegstgeest

Voor meer foto's kijkt u op FUNDA-Europe
(kopieer onderstaande link dan even in uw browser)
https://www.fundadesk.nl/europe/3929150/

Lees meer ›

LANGE RENTEVAST PERIODE? DENK AAN VERHUISREGELING!

LANGE RENTEVAST PERIODE? DENK AAN VERHUISREGELING!

Met de huidige lage rentestand is het vastzetten van de rente voor 20 of 30 jaar erg populair. Het is echter niet in alle gevallen voordeliger. Vooral huizenbezitters die gaan verhuizen kunnen nog wel eens bedrogen uitkomen.

Aantrekkelijk

Een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geeft, naast de nodige zekerheid, ook nog eens recht op een extra aantrekkelijk rentepercentage. Zeker met de huidige lage hypotheekrente is het zeer aantrekkelijk om deze rente voor een lange periode vast te zetten. Denk aan 20 of zelfs 30 jaar. Zo profiteert u jarenlang gegarandeerd van een lage hypotheekrente. Maar wat als u binnen de rentevaste periode wilt verhuizen en de nieuw aangekochte woning niet binnen de NHG normen valt? Dan komt u bedrogen uit. Op dat moment kunt u namelijk uw hypotheek niet meenemen en dient er een nieuwe hypotheek te worden afgesloten. Een korte(re) rentevaste periode was in dit geval aantrekkelijker geweest, omdat de rente dan vaak nóg lager is.

Onduidelijk

Het lastige van deze situatie is dat de verhuisregeling vaak onduidelijk is, waardoor de koper misleid wordt en niet in staat wordt gesteld een goede en weloverwogen keuze te maken. De Vereniging Eigen Huis (VEH) stelt dat banken en hypotheekverstrekkers meer moeten transparant zijn in de voorlichting over deze regeling en eist dat geldverstrekkers de NHG-beperking voor alle klanten schrapt. Volgens de vereniging gaat het om ongeveer 50 procent van alle hypotheken die sinds 2015 zijn afgesloten.

Sluit u binnenkort een hypotheek af, laat u goed voorlichten door een onafhankelijke adviseur. Verdiep u goed in alle voorwaarden en maak op basis daarvan een weloverwogen keuze.

Lees meer ›

Aflossen op uw hypotheek, is dat wel verstandig

Vorig jaar losten wij gemiddeld 16.000 euro af op onze hypotheek, dit jaar zijn wij van plan 12.000 euro af te gaan lossen. We worden allemaal gestimuleerd zoveel mogelijk af te lossen. Maar is dat wel verstandig? Kunnen we niet beter op een andere manier onze woonlasten verlagen?

Lees meer ›

U verkoopt uw huis. Zo gaat het een stuk sneller.

Uw ZekerVia makelaar doet er alles aan om uw huis zo gunstig mogelijk te verkopen. Wat kunt u zelf doen om de verkoop te versnellen? Loop de punten van deze checklist stelselmatig af voor een bezichtiging. Dan ziet u geen aandachtspunt meer over het hoofd.

Lees meer ›

Betrokkenheid, betrouwbaarheid, ervaring en vakkundigheid, dat maakt het verschil

De woningmarkt is sterk veranderd. Een woning verkoopt zichzelf niet zomaar meer op basis van een mooi plaatje. Het is tijd voor een nieuwe aanpak. Met nieuwe middelen. En met nieuw elan. ‘Tijden veranderen, en wij als makelaarskantoor ook. We zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot een full service kantoor op het gebied van dienstverlening bij verkoop en aankoop, huur en verhuur, hypotheken en verzekeringen, advies en consultancy. En wij als ZekerVia Makelaarsgroep blijven ons vernieuwen, om de verwachtingen van onze klanten te blijven overtreffen, zegt Sandor Losecaat van ZekerVia Losecaat NVM Makelaar in Oegstgeest.

De makelaar van de toekomst
De nieuwe woningmarkt vraagt om een makelaar met een nieuwe visie. ‘Elke klant is anders, elke opdracht puur persoonlijk. Makelen is mensenwerk! ‘Makelaar is een prachtig vak, dat draait om de balans tussen persoonlijke betrokkenheid, betrouwbaarheid, ervaring en vakkundigheid. Al sinds we in 1990 als ‘tweemanszaak’ begonnen, heb ik de toewijding om mijn klanten op een laagdrempelige, persoonlijke, maar altijd deskundige manier te begeleiden op weg naar hun droomhuis.’

Samen staan we sterk!
‘Mijn mening is dat niemand een woning en omgeving beter kent dan de eigenaar zelf. Als makelaar voegen we daar heel veel ervaring, expertise en een groot netwerk aan toe. Een huis (ver)kopen is dan ook echt teamwork!
Samen staan we sterk!’ aldus Sandor Losecaat.

Lees meer ›